Undervisning “ud-af-huset

Musik Til Børn Og Unge er en folkeoplysende forening, der er sat i verden med det formål at give børn og unge i Aarhus Kommune muligheden for at spille musik. Det gør vi, fordi vi i foreningen mener, at musikalsk udfoldelse er særdeles vigtig og medvirker til at lære barnet og den unge at udtrykke sig kreativt, mens det samtidig også styrker den kreative dannelse og barnets personlighed.

Musik er en gave, og i Musik Til Børn Og Unge søger vi udbrede muligheden for at lære at spille musik lokalt på skolerne, hvor børnene er. For det skal være let og tilgængeligt i en travl hverdag for familierne at komme til musikundervisning.


Undervisere

Emil Hove Jørgensen

Samsøgades Skole og Bakkegårdsskolen
Læs mere

Emil Hove Jørgensen

Hej!

Jeg hedder Emil Hove Jørgensen og studerer p.t. musikvidenskab ved Aarhus Universitet. Jeg startede selv med at spille guitar på min lokale musikskole, da jeg var 10 år gammel, og siden dengang har jeg udvidet mit instrumentrepertoire med bas, klaver, ukulele og trommer. Disse erfaringer har jeg brugt som en aktiv del af mit musikstudie, men også i min fritid som udøvende musiker i diverse bands.

I løbet af min egen uddannelse som musiker har jeg haft forskellige undervisere, som alle har givet mig en stor glæde ved at spille et instrument, og denne glæde vil jeg gerne afspejle i min egen undervisning. Lektioner hos mig vil tage udgangspunkt i dine mål og behov – det kan f.eks. være en sang, som du selv gerne vil lære at spille – og dertil har jeg selvfølgelig en masse øvelser og sangmateriale, som kan udvikle dig på dit instrument.

Hos mig skal det være sjovt og hyggeligt, og det skal være lysten til at lære som skal være udgangspunktet for lektionerne. :-)

Jeg glæder mig til at møde dig og dele glæden ved at spille musik!

Gustav Klyvø Blaabjerg

Frederiksbjerg Skole, Skæring Skole og Viby Skole
Læs mere

Gustav Klyvø Blaabjerg

Hej!

Jeg hedder Gustav, og jeg har spillet musik siden jeg var 10 år gammel, hvor jeg startede med at spille i band, lige så snart jeg kunne sætte to akkorder sammen. I dag bruger jeg det meste af min tid på at komponere og indspille sange i mit studie i Holme. Mit hovedinstrument er guitar, men jeg synger også og spiller klaver i en professionel sammenhæng. Derudover er jeg en habil bassist og trommeslager.

Jeg har tidligere studeret sangskrivning i England, og før det boede jeg i Reykjavik, hvor jeg brugte weekenderne på at optræde med mine sange. Min musikalske baggrund kommer derfor i høj grad fra livet som udøvende musiker. For mig er det vigtigt, at man synes det er sjovt at spille musik, og i min undervisning tager jeg derfor udgangspunkt i den enkelte elevs individuelle behov og niveau. Er der en bestemt sang, man gerne vil lære at spille, et band, man er vild med, eller en genre, man gerne vil dyrke etc., vil dette være springbrættet for lektionerne. I min undervisning er musikteori altid noget, der kommer i forlængelse af det praktiske, og derfor vil vi altid lægge vægt på spil og udøvelse, hvor det teoretiske bygges på hen ad vejen i takt med, at eleven bliver dygtigere til sit instrument.

Jeg glæder mig til at møde jer!

Thor Eide Johansen

Viby Skole
Læs mere

Thor Eide Johansen

Hej!

Mit navn er Thor. Der er rigtig mange ting, jeg elsker ved musik, men især samspillet er vigtigt for mig.

Det er det fedeste at være en del af musikkens form, væren, energi og leg. Musik skal synges, spilles og leges med, så vi kan have det sjovt, mens vi lærer om det!

Jeg er uddannet fra MGK i Køge og Musikkonservatoriet i Den Haag, Holland. I løbet af de sidste syv års uddannelse har jeg haft erfaring med små, udforskende musikgrupper samt store musikprojekter helt op til symfoniorkester-størrelse.

Jeg mener, at vi skal have det sjovt, når vi lærer om musikken. Det betyder nemlig ikke, at vi ikke lærer noget, bare fordi vi har det sjovt. Min passion er rytmisk musik, og jeg vil tage udgangspunkt i at spille sange, som eleven kan relatere til, og bruge elevens entusiasme som pejlemærke for, hvilke sange vi skal udforske. En solid base af teknik, teori og spil er de tre milepæle, vi vil bruge i undervisningstimerne. Lektionerne følger elevens niveau, om så du er helt ny på dit instrument eller skal have øjnene åbnet for et nyt, spændende perspektiv på musikkens verden.

August Kjær Agergaard

Frederiksbjerg Skole
Læs mere

August Kjær Agergaard

Hej!

Mit navn er August, og jeg har spillet musik lige så længe, jeg kan huske. Jeg er engageret, struktureret og elsker at grine, og til daglig komponerer, spiller og øver jeg en masse forskellig slags musik og spiller bl.a. i to anerkendte big bands. Jeg har selv erfaring som MGK-elev og har desuden tidligere været pædagogmedhjælper, hvor jeg fik erfaring med at lave sang- og musiklege.

Jeg elsker musik og har en bred kunnen på mange instrumenter og har altid forsøgt mig med at lære nye instrumenter at kende. Dette har jeg gjort, fordi det har været sjovt, spændende og udfordrende. Jeg vil derfor gerne dele denne glæde ved musikken med andre og forhåbentlig dermed styrke lysten til at fordybe sig i musikken fremadrettet. I min undervisning skal eleven lære at turde springe ud i musikken, også når man ikke er helt sikker – på en sjov og legende måde. Jeg tager udgangspunkt i, hvilken musik der interesserer eleven, samtidig med at jeg vil bidrage med materiale, som vil passe godt til elevens niveau og ambitioner. Vi vil have fokus på at lære og spille sange og derefter bygge musikteori ovenpå alt efter elevens ønsker.

Til den første lektion vil jeg rigtig gerne lære eleven godt at kende, samt hvilken musik eleven synes er mega fed at lytte og danse til. Jeg vil tage nogle forslag til numre med, så vi kan komme i gang med at spille med det samme. Eleven får måske en lille lektie for.

Sejer Villadsen

Skt. Knuds Skole
Læs mere

Sejer Villadsen

Hej!

Mit navn er Sejer, og jeg er uddannet lyddesigner ved Sonic College. Til dagligt skriver og producerer jeg musik til forskellige lydformater, bl.a. podcasts. Jeg har en stor passion for livemusikken og har spillet i mange forskellige bands gennem årene. Herigennem har jeg haft mange roller, både som forsanger, bassist, guitarist, trommeslager og orgelspiller.

Mine bedste oplevelser med musikken er sket sammen med andre musikere. Derfor vil min undervisning have fokus på, at du lærer de forskellige musikalske roller at kende. Det styrker sammenspillet, og på den måde får du håndværket til at forstå f.eks. hvad en basgang skal kunne for at passe sammen med guitarens akkorder. Sammen sætter vi nogle mål for undervisningen, så der er noget konkret at arbejde hen imod. Det kan f.eks være at lære at spille den sang, du ikke kan få ud af hovedet. Derefter ser vi på, hvordan vi kan bruge musikteorien på en forståelig og legende måde. Vi skal i korte træk lære at bruge musikteorien som en stor værktøjskasse til at skrue musikken sammen i alle mulige sjove og inspirerende former.

Det bliver mægtigt, vi ses!

Jacob Tang Maunsbach

Bavnehøj Skole
Læs mere

Jacob Tang Maunsbach

Om Jacob
Jeg er i midten af 20’erne og har gået flere semestre på Frontsession og underviser i guitar, bas, klaver, trommer og sang.

Undervisning
Jeg elsker musik, og jeg elsker at dele min begejstring med andre. Derfor er jeg også rigtig glad for at undervise, og jeg håber at min begejstring vil smitte af på dig! Musik er for alle – både dem med store ambitioner og dem, der “bare” gerne vil kunne spille deres yndlingssange. Det har jeg altid i baghovedet, når jeg underviser.

Jeg lægger især vægt på, at man skal turde fejle. Det er ikke farligt at begå fejl, det er en forudsætning for at være tilstede i musikken.

Første lektion
Det skal være sjovt! Hvis eleven ønsker at blive udfordret, vil jeg meget gerne det, men det er vigtigt for mig, at det er elevens ambitioner, lyst og energi, som er styrrende. Vi finder i fællesskab ud af, hvad du har lyst til at lære, laver lidt lyd, og måske får du en lektie. Det er vigtigt, at vi lærer hinanden at kende og hygger os, så du kan blive komfortabel i situationen :-)

Jacob Kaaberbøl

Bavnehøj Skole
Læs mere

Jacob Kaaberbøl

Hej!

Mit navn er Jacob, og jeg har spillet musik siden jeg var 7 år gammel og går nu på musikkonservatoriet i Aarhus med guitar som hovedinstrument.
Jeg underviser i guitar, bas, klaver og trommer samt hørelære og musikteori.

Min undervisning er styret af, hvad der interesserer eleven. Musik handler nemlig om glæden, man får af at kunne spille med på sit yndlingsnummer eller af at finde fede musikalske ideer eller at være med i en sammenspilssammenhæng. Derfor er det vigtigt, at undervisningen tager udgangspunkt i netop elevens interesse og egen glæde.

Den første lektion kommer til at handle om at lære eleven at kende. Derudover vil der være tid til lidt spil for at kunne bedømme niveauet til den følgende undervisning og måske allerede få noget med hjem at kunne arbejde på til næste gang :-)

Sebastian Gall Hede Krogh

Elsted Skole
Læs mere

Sebastian Gall Hede Krogh

Hej!

Mit navn er Sebastian, og jeg er uddannet rytmisk musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium med en kandidatuddannelse og hovedfag i bas.

I 10-års fødselsdagsgave fik jeg min første bas og har spillet lige siden i forskellige bands, projekter og sammenhænge på mange forskellige instrumenter.

Jeg har i løbet af min tid på både MGK og konservatoriet fået et indgående kendskab til alle aspekter af musikken og hvordan den bedst formidles, hvad end det er musikteori og hørelære eller helt konkret hvor man sætter fingrene på guitaren. Jeg kan undervise i både bas, guitar, trommer og klaver.

Med mine elever arbejder jeg for at det skal være sjovt og en god oplevelse at gå til musikundervisning, for så lærer man bedst. Lektionerne kommer til at tage udgangspunkt i, hvad eleven gerne vil lære eller blive bedre til, og jeg supplerer naturligvis med de øvelser og teorier, jeg kan høre vil hjælpe yderligere.

Jeg glæder mig helt vildt til at møde dig og spille en masse fed musik!

Alexander Brorsen

Lisbjergskolen
Læs mere

Alexander Brorsen

Mit navn er Alexander Brorsen, og jeg glæder mig rigtigt meget til at være din underviser! Jeg har selv spillet musik, siden jeg var barn, og har udforsket mange forskellige genrer, stilarter og instrumenter siden. Jeg spiller og underviser i guitar, bas, klaver og trommer. Til daglig læser jeg musikvidenskab på Aarhus Universitet, som er et fagområde spækket med en masse musikalske erfaringer, som jeg gerne vil lære videre til mine egne elever.

I mine timer vil jeg have stort fokus på at blande teori og praksis, da jeg mener, at det er vigtigt også at forstå udøvning på et teoretisk niveau. Jeg har selvfølgelig nogle ting med fra min egen musikalske baggrund, men det vigtigste er, at vi sammen som elev og underviser finder den musik, der gør, at du glæder dig til den næste time. Derfor vil jeg hjertens gerne tage et kig på noget af den musik, du som elev godt kunne tænke dig at spille. Det er vigtigt at huske ”at fejle er at lære”. Musik er en svær disciplin, og vi lærer kun, hvis vi fejler. I mine timer er der plads til alle, og vi tager tingene i nøjagtigt det tempo, der passer dig. Jeg glæder mig til at se dig, og hjælpe dig på din musikalse rejse!

Johan Valdemar Gabrielsson

Lisbjergskolen
Læs mere

Johan Valdemar Gabrielsson

Hej med dig!

Jeg hedder Johan Valdemar, og jeg har spillet musik hele mit liv og gør det stadig den dag i dag.

Jeg har spillet klaver og trompet i det meste af mit liv, og dertil spiller og underviser jeg også i guitar og bas og sang. Jeg har den seneste tid fokuseret på musikledelse og formidling ved at være instruktør på MusikCamp i Viborg og samtidig arbejde som korleder og kapelmester.

I min undervisning lægger jeg vægt på, at det skal være rart, trygt, inspirerende og musikalsk givende. Jeg brænder for musikken, og jeg håber på at kunne videregive min fascination af den til mine elever.

Målet for undervisningen er at kunne udruste eleverne med tekniske færdigheder, der fremmer deres spil, samt musikalsk intuition over for deres instrument, så de kan udtrykke sig selv musikalsk.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i teknikfremmende øvelser og sange og/eller værker, der ligger inden for elevens interesse. Jeg vil gerne tilpasse undervisningen, så det bliver en god oplevelse at øve sig på sit instrument, og så det bliver en succesoplevelse at gå til undervisning :-)

Alvin Andersson

Skæring Skole
Læs mere

Alvin Andersson

Hej!

Musik har altid været en interesse og spændende hobby for mig, som startede da jeg gik i folkeskole. Jeg blev totalt grebet af det, og lige siden har musik fyldt hele mit liv. Derfor er det også fedt, at jeg kan dele det med andre og forhåbentligt inspirere dig til at få spillet noget musik – uanset om du er nybegynder eller mere øvet. Jeg kommer selv med med musikalske kvalifikationer fra bl.a. musik-dagshøjskolen Frontsession, Tivoli Garden, Sankt Annæ Gymnaisum og Klejstrup Musikefterskole.
For mig er det vigtigste, at vi spiller noget, som eleven selv er engageret i, i stedet for at det bliver mig, der beslutter det hele. Men jeg vil selvfølgelig stå til rådighed med sange/musikteori, hvor der er behov for det.
En anden vigtig ting er, at det skal være sjovt at spille og ikke blive en byrde for dig. Lige så vigtigt er det også at få en snak om, hvad dine ambitioner med musikken er, så vi kan få lagt en plan for, hvad du gerne vil lære og opnå gennem min undervisning.
Jeg glæder mig til at spille noget musik med dig!

Jonas Kappel Lund

Sabro-Korsvejskolen og Næshøjskolen
Læs mere

Jonas Kappel Lund

Jonas har mere end 10 års erfaring som musikunderviser. Han er klar på at spille det meste, uanset om det er Metallica, John Mayer eller Mariehønen Evigglad – det vigtigste er, at det er sjovt og hyggeligt :-)
Jonas har en kandidatuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og har desuden en bred erfaring inden for lydens og musikkens verden – han har bl.a. lavet lyddesign og musik til en række lydbøger fra Gyldendal samt computerspil fra LEGO.

Jonas har også optrådt som musiker i spidsen for egne orkestre indenfor jazz og elektronisk musik. Han spiller pt. med to forskellige duo-konstellationer, Salmeriet og Kappel & Poulsen Duo.

Benedikt Holm Lange

Vestergårdsskolen
Læs mere

Benedikt Holm Lange

Hej!

Jeg hedder Benedikt og studerer musikvidenskab ved Aarhus Universitet. Siden jeg var helt lille, har jeg spillet musik. Først på guitar, og senere har jeg både sunget en masse, spillet bas, klaver og trommer og skrevet en masse musik. Jeg har beskæftiget mig med musikken på mange forskellige måder, både som revykapelmester, klassisk og rytmisk korsanger, rockguitarist, producer og meget andet.

Jeg synes at musik er det fedeste i verden, fordi det bare er én stor legeplads, hvor man får lov til at udtrykke en masse forskellige energier og følelser, som er helt unikke for én selv. Og det bliver særligt magisk, når man får lov til at dele oplevelsen med andre. Det er denne musikalske frihed, jeg vil arbejde hen imod sammen med dig i vores undervisning.

Til første lektion vil jeg først og fremmest lære dig at kende. Hvad for noget musik er du mest interesseret i, og hvad ville gøre dig allermest spændt på at komme til undervisningen hver uge Derudover vil jeg sigte efter, at du allerede fra første lektion får følelsen af at skabe noget musik, og at du får noget, du kan øve dig på hjemmefra.
Det er meget vigtigt for mig, at musik ikke bare bliver en udenadslære i fingersætninger, mønstre og melodifraser, men at du lærer instrumentet godt at kende og forstå, hvorfor vi spiller som vi gør. Derfor vil jeg altid forsøge at koble noget teori og instrumentkendskab på undervisningen, så du ikke bare lærer at spille sange, men så du lærer at spille et instrument :-)

[insta-gallery id=”1″]

Vi er stolte af at samarbejde med:

Vi samarbejder lige nu med Frederiksbjerg Skole, Viby Skole, Samsøgades Skole, Lisbjergskolen, Elsted Skole, Næshøjskolen, Sabro-Korsvejskolen, Skt. Knuds Skole, Vestergårdsskolen, Skæring Skole, Bakkegårdsskolen og Bavnehøj Skole. Synes du, din skole mangler, så kontakt os meget gerne.

Viby Skole